lördag 31 oktober 2009

ett extra....



..ja idag tänder vi ett extra ljus här hemma och tänker på alla nära o kära som har lämnat oss...o särskilt på Js morfar som lämnade oss för bara några veckor sedan.. Även på kyrkogården har vi tänt ljus på gravarna... Finns inget finare än att gå där i mörkret o se alla tända ljus... Alla är lika saknade!!!
Hoppas att ni alla har en bra kväll o glöm inte o ta hand om varandra o ge varandra en extra kram idag!!! Det ska jag göra med alla mina nära o kära!!

fredag 30 oktober 2009

från topp till tå....


Ett av mina gammla trädgårdsbord, som jag köpte på loppis i sommar för 30:-, fick komma upp på verandan istället för att åka ner i källaren över vintern...
Fyllade ett fat med kuddmossa, kottar, bark.äpplen o några ljus lyktor..höstigt o härligt med ljusen tända på kvällen..Fatet kommer från Affari...
Lyktan som står bredvid har ett läckert plåt tak..Gillar att den är svart, bryter lite mot allt annat..:)

..jag är hemma igen..o dagarna i Malmö har varit underbara!!! Vi har sprungit på stan o igår när jag kom hem va jag helt slut från topp till tå.. Jag beundrar dem som bor i stor stan o påtar runt på en barnvagn hela dagarna!! Jag hade aldrig orkat.hihi...på bussen o av bussen, in i hissen o ut ur hissen, på tåget o av tåget..hu....
O det har handlats en del vill jag lova..vagnen va helt full packad när vi sattes oss på tåget hem igår...kanske inte så konstigt att det va tungt att köra..hihi... Dock blev de bara massa kläder o en del julklappar o presenter...Inredningsbutikerna gick vi inte ens in i...hm..en tjej med väldigt långa fingrar i vagnen o lite plats för grejor...bäst jag inte såg vad jag missade..:)
Efter två intensiva dagar så vilar vi bara idag...så att vi är redo för o fira helg!! :)
Hoppas att ni alla får en underbar fredag!!!

tisdag 27 oktober 2009

snöar det??




..nej det snöar inte men löver ramlar från träden som om det nästan såg ut att snöa...hm..när kommer snön till södra sverige då??? fast några veckor till kan den nog få vänta..:)
Va på en snabbis loppis runda i helgen..hm..jag hade sett fram emot denna loppisen men blev riktigt besviken...hittade först ingenting...det sken till i en korg o där i låg denna soppsleven..tyckte den va charmig o 5kr ville hon ha för den..ett fynd..!! köpte glasbringaren med av samma dam..så ja 25kr gjorde jag av med..en billig tur!!
Tror att det kan passa med en liten gran i bringaren sen..:)
jaha..imon åker jag o Vera till Malmö..Vi ska åka tåg o ja e rent nervös..hur ska detta gå..?! Ska bo en natt hos en barndoms vän till mig o bara mysa i två dagar..härligt!!!
Nehe nu ska vi åka med mamma o välja tapeter!! kul!!!
Återkommer när vi kommit hem från Staden!!!
Ha det så bra tills dess!!!

måndag 26 oktober 2009

måndag....






..ja nu är det måndag igen..veckorna bara springer iväg..fattar inte hur det kan gå så fort!!
Nu börjar man vänja sig vid rusket utanför fönstret o man njuter av att få vara inne...man njuter så mycket med av sitt hem under höst o vinter..man ser allt på ett helt annat sätt..Men jag trivs så bra i mitt hem så det känns bra..:)
Igår hade jag åtta härliga tjejer här hos mig på sminkparty..vi hade en underbar kväll med smink, skratt o fika..en riktigt mysig o rolig kväll..sådan som man behöver för att orkar med det trist vädret..!!
Jag lovade ju att visa lite av mina fynd från Affari..här kommer lite av dem..Den jätte silvriga krukan gillade jag för att den verkligen skiner, den syns där den står..kan se framför mig den med en citroncypress till jul med kuddmossa o några kulor...o vad jag längtar..!!!
Det rostiga fattet o rosen kunde jag bara inte låta bli, dom får vara inne nu i vinter sen ska de få flytta ut till allt annat rost till våren..o silver kottarna fick hamna på ett loppis fyndat fat sålänge..sen får vi se vart de hamnar till jul..:)
Hoppas att ni får en bra start på veckan!!!

söndag 25 oktober 2009

spetsar...



..hm..persiensladden gick tyvär inte att ta bort...

..inte lätt att fotta när det är grått ute men jag gör ett försök..

..god morgon där ute i sverige!! vilket väder vi har vaknat till..regningt, grått o trist..
Så idag blir de massor med tända ljus vid frukost bordet!!
Har ni sett vilka underbara spetsar?! (lite dåliga bilder) jag fick dem alla av Js mormor..o hon har gjort dem själv!! helt otroligt att man satt o gjorde sånt innan...de måste ha tagit hur lång tid som helst...
Jag blev så pysselsugen när jag fick med dem hem..hm...det fick bli nya köksgardiner.. spettsgardinerna o sommaren är över så nu fick de bli lite grövre tyg..
Det blev släta kappor i linne tyg o sen en underbar spets på!! Tycke de blev så bra bär de hårda tyget möter den mjuka fina spesen..är jätte nöjd!!!
J tyckte de såg juligt ut, men inte mig emot..Det är ju snart jul!!!! Så nu bara längtar jag tills ja ska få hänga upp mina stjärnor..hm..eller blir det något annat i år kanske...tåls att funderas på..hihi...
Nehe..nu väntar frukost bordet med tända ljus o hemma gjord jordgubbs kräm..lite sommar har vi kvar..hihi....

fredag 23 oktober 2009

oj oj oj...





..ja de säger ja verkligen..OJ OJ OJ.. i morse slog min besöks räknare över 500 besökare..helt otroligt..trodde aldrig att någon skulle hitta till mig..Men oj... Har haft bloggen i ca 1,5 månad nu o de verkar som en del har hittat hit..Så kul!!
Jag blir så oroligt glad för var enda liten kommentar..Helt över lycklig!!
så kommentera gärna mera!!
Som jag sagt innan så älskar jag murgröna..!! En del revor har växt sig så långa nu så de va dags att rensa lite..annars tar dom över hela trädgården..!! Hm men jag hade inte samvete o slänga dom, vilket resulterade i denna kransen..Jag la den på ett stort fat ochfyllde inuti med kuddmossa, kottar, lite bark o så köpte jag dessa underbara kulorna på Affari igår så dom fick bli pricken över i:et...!!
O fredag igen..huu...veckorna går så fort så man vill inte tro det..helt otroligt!! ja ja..fredags myset är ju inte mig emot..bara dammsugaren som ska fram en vända o godis skålen fyllas på, sen kan vi fira fredag vi med..:)
Nehe nu behöver jag ta han om den lite hostig o snorig tjej!!!
Hoppas att ni alla får en härlig fredag kväll med mycke mys o godis!!!

torsdag 22 oktober 2009

längtar...





..te kannan o te kopparna har jag fått av min underbara mamma..I julklapp förra året om jag inte minns helt fel..:)
dom andvänds flitigt här hemma kan jag lova!!

..ja idag längtar vi oss bort här hemma...vi lyssnar på julmusik, drömmer oss bort i Allers julmagasin o dricker glögg te..hm..tur att inte J är hemma..hihi...
Tycker att dom hade mycket bra små tips o massa fina bilder!!!
För nu längtar jag till de är dags o pynta..åhh...började på en lista igår på allt pynt jag vill hinna innan jul...O den kan bli lång..hihi... O ännu längre blir den när man kollar runt hos alla andra här i bloggvärlden när de börja pyntas i var stuga..:)

I eftermiddag ska jag o en vänn ta vår tripp till osby o Affari!!! Hoppas att dom med har lite julgrejor nu...
Hoppas att ni alla får en härlig kväll!!!

onsdag 21 oktober 2009

solen skiner...


..dessa underbara blommor köpte jag på loppis i sommar..inget jätte klipp men jag tyckte bara att dom va underbara..tjejen ursäktade sig så för att dom inte var upputsade, inte mig emot sa jag bara..hihi..gillar dem bättre såhär!!!

Ljuskoppen kommer från Affari....

..ja idag skiner faktiskt solen lite grann...det kan vi behöva.. Här har nämligen Herr förkyldning kommit o hälsat på..Inte alls kul o särskilt inte för lilla Vera.. Men men det finns inte så mycket o göra mer än att mysa o ta det lugnt...det gör vi idag..:)
Igår hade vi en jätte härlig dag på stan med en tjejkompis..Lunchade, kollade igenom affärena o sen fikade vi...jätte härligt!!! O givetvis kollade vi in Vintage kollektionen för kappahl..hm..blev nog lite besviken..tycke nog att den va bättre förra gången..
men ett plagg fick följa med hem..visar en annan dag..:)
Nehe nu ska jag återgå till myset...Hoppas att ni får en bra dag!!

tisdag 20 oktober 2009

ljuvliga...




...i fredags efter begravningen kände vi att vi behöve tänka på något annat så vi åkte ner till byn en sväng o gick o kikade lite o affärerna...hm..en del mer eller mindre "farliga" att gå in i...hihi..

hm...vi har en ur mysig klädbutik LIZZO..en sådan som man bara smälter för allt i...o man önskar att plånboken bara svämade över när man gick in där...hm... Men ibland kan man bara inte låt bli..:)
Fick dessa underbara knästrumporna av J..kolla in hjärtat..e dom inte bara de ljuvligaste?? jag älskar dem..skulle kunna ha dem på mig alltid tror jag..:)
Sen kunde jag ju inte bara motstå sjalen..i en sån mysig lila ton..hm..o med allt "krimskrams" runt om kring...lovely... Båda i märket Culture...
Idag är det inge kul väder alls..jätte ruggigt o grått så idag bli de en sväng till stan..lunch med en kompis o en sväng på kappahl o kolla in Vintage kollektionen...:) (vilket det inte blev igår)..
Hoppas att ni alla myser ordentligt i rusket!!

måndag 19 oktober 2009

morgon mys...


...ja idag är det riktigt rusk i blekinge...usch..tur att man kan stanna inne om man vill...
dagen på ikea igår va bra, men jag lovar att vi va inte ensamma där..hm..kön va otroligt lång..men men..ljus fick vi med oss hem o lite annat bra o ha med...:)
I morse vaknade jag innan Vera, jag tassade ner för trappen och duschade i lugn o ro..skönt.. o tände en massa ljus o gjorde i ordning hennes välling inna jag gick upp o väckte henne...så vi har haft en riktig mys morgon idag...härligt...
O nu sitter jag här med mitt morgon kaffe o ljusen brinner så fint!!
Hm..idag släpps nya Vintage kollektionen för kappahl i en stad en bit bort..får väl se om vi tar oss för o gå ut i rusket o åka dit kanske...fick till o med 25% poå valfritt plagg om man är med i kappahl klubben..O då kan man ju nästan inte låta bli..hihi...
Hoppas att ni får en fortsatt bra dag!!!

lördag 17 oktober 2009

vilken underbar dag...




..ja vilken underbar dag vi har haft här hemma idag...mm..

har varit ute precis hela dagen, så nu sitter vi ner mysta i soffan o är rosiga o goa om kinderna..härligt... maten outrar i ugnen o kör slaget börjar snart..en lagom lördag kväll efter en hård dag...
Vi har städat i trädgården för fullt, grävt en stor ny, härlig rabatt där stora vita hortensior, lammöron, smultron o höst vädd har blivit nergrävda o massor av vår lökar... trädgårdsmöblerna har fått flytta in i uterummet där de är skyddade för väder o vind...
det blev en härlig hörna i ute rummet...där kan nog intas en o annan sopplunch i höst o vinter..!!!
in jätte stora o fina muhlenbecia/plättar i luften fick också flytta in...hm..undra om jag klarar den i vinter...
Nu när vi har varit så duktiga idag så kom vi fram till att vi är värda en sväng till ikea imon...
nehe...nu ska jag fira lördag kväll!! hoppas att ni alla har en bra kväll!!!

torsdag 15 oktober 2009

kallt om rumpan...




..ja vilken kyla som kom..huu...här blåser det inte alls lika mycket idag men vindarna som kommer är riktigt isiga... o jag har en liten tjej som bara vägrar o ha vantar på sig...så det blir inga längre stunder ute....
Terassens dynor har fått flytta in i köket...kan vara skönt o ha på köksstolarna när man är kall om rumpan...vilket jag nästan alltid är och då kan det vara skönt o landa på något mjukt..hihi...
Annars får dom husera i en gammal trälåda tillsammans med några tidningar...trälådan har en sådan underbar form tycker jag..ett av sommaren loppis fynd..:)
Ikväll ska jag göra massor av begravningsbinderi, då Js morfar ska begravas i morgon..så morgondagen ägnas nog åt lite tårar...men det är livets gång.....
Hoppas att ni alla får en bra torsdags kväll...
KRAMAR elin

onsdag 14 oktober 2009

kärlek vid första ögonkastet...



..i måndags var jag på mitt jobb o hälsade på..alltid kul när man inte varit där på ett tag..mycket nytt som kommit in men även det som har varit där ett tag ser man på ett helt annat sätt när man inte sett det på länge..
Detta underbara fatet från Miljögården kunde jag bara inte lämna kvar..det var bara tvubget o följa med mig hem...visst är det fint?? hm..lite andra små grejor med fick följa med..
Nu står det så fint på vårt köksbord med några pumpor i, kan tänka mig o servera en god sallad i det en annan dag..hihi.. Ljuskopparna som står bredvid kommer från Madame Stoltz...


hm...här har det varit kallt i natt...huu...hur har ni det som bor längre upp i sverige?? och nu stormar det som attan här...tur att man kan välja o vara inne o fixa istället...
Ikväll ska jag gå in till grannen på sminkparty..lagom långt..hihi...


hoppas att ni har en bra onsdag alla!!!

tisdag 13 oktober 2009

höstskrud...

..jag bara älskar murgröna..den finns överallt i min trädgård, i så väl krukor som rabatter..
Nu börjar den få en sån härlig höst färg...Måste bara komma ihåg o täcka över den när första vår solen kommer så att dom klarar sig till nästa sommar med..
Här i en stor ROSTIG ampel på basuvägen i sällskap med en spegel..

Kryddorna som är kvar i kruka har fått flytta upp mot husvägen för att klara ett tag till ute..Här Rosmarin o Timjan..

..så här otroligt ROSTIGA o fina har mina små krydd skyltar blivit i sommar...Älskar dom..:)



..o min underbara ROSTIGA lykta..som dock tyvär har rostat igen så den går inte o tända men tycker den är så fin ändå...

Här i Blekinge är vädret helt underbart!!! Kallt med jätte soligt o fint!!! Har precis kommit hem efter en lång promenad..så skönt.. Idag har vi ingenting planerat, ska bli så skönt o bara vara resten utav dagen... Man behöver det ibland, eller vad säger ni?? särskilt i detta vädret!!

Nehe nu ska jag kika in hos alla andra en sväng innan Vera vaknar från sin förmiddags lur..

Tack så otroligt mycket för allt beröm om brudbuketten!! det värmer!! Dom var själva jätte nöjda!!

Ha en bra dag allihopa!!



söndag 11 oktober 2009

för kärlekens skull...

Brudbuketten...



Tärnbukett...

..oj oj oj..en hel helg med fullt upp...
Så här blev brudbuketten som jag ägnade min fredga kväll åt!! Faktiskt nöjd..:)
Hoppas, hoppas bara att tjejen också var det..hm...o på bilden under ser ni en av tärnbuketterna...
Lördagen började med att ut i skogen o plocka mera löv att duka borden med, sen dekorerades det bord i rask takt..hihi..Tyvär glömde jag att ta med mig kameran då men det blev undert!!!
Sedan bar det av till plantskolan..Där vi annordnade fruktdag o sålde massor med fruktträd..alla kunder lika ivriga att få skörda sin egen frukt..underbart!! :)
På kvällen blev det först 2 års kalas o sedan inflyttningsfest..puhh..har man rätt att vara lite trött idag kanske??!!
Så nu bär det av till sängen vill jag lova...hm..imon väntar tandläkaren på mig..usch..aldrig kul!!!!
Hoppas att ni får en bra start på veckan!!

fredag 9 oktober 2009

hjärtligt...





..Vädret är helt undertbart o vad naturen har att erbjuda är ännu mer underbart!!
Idag har vi haft en härlig förmiddag i skogen jag o Vera.. Vi plockade massor av löv..stora kassar fulla..spännande..hihi..
Lite av resultatet blev detta underbara hjärta..tyvär får jag inte njuta av det själv..hm.. Är nämligen så att jag ska göra massa grejor till ett bröllop som är i morgon..Detta hjärta ska hänga bakom brudparet vid middagen... och borden ska fyllas med höstlöv..tror att det kommer att bli jätte läckert!!
Så ikväll är kvällen räddad..Brudbukett, tärnbuketter o corsage..kul..hihi...
Som tur är gjorde J en hjärtstomme till mig med så kanske att det kan bli ett hjärta till mig med innan helgen är slut..:)
Hoppas att ni alla får en härlig helg med mycket sol!!!


torsdag 8 oktober 2009

vita fötter...

..hm..mycket bättre med vita fötter...

..otroligt vacker glas kupa..

..kvällsmys...


...äntligen har mina månbord fått vita fötter...blev mycket bättre..men skivan är så fin så den vill jag inte måla!! Inte ännu i alla fall..:)
Glaskupan fick jag låna av mamma..de gäller o kolla igenom alla skåp..hihi...tycker den är underbar..
strutarna har jag köpt av Camilla med mysiga bloggen Millas hem..Får nog bli lite polkagrisar i dom till jul...gott...
Detta är min mys plats om kvällarna när vera har gått o lagt sig. Tända ljus, en kopp te med honung o en tidning att bara försvinna i..:)
Nehe nu ska jag ut o måla ett av sommarens loppis fynd..visar när det är klart!! Det är i regält behov av lite färg vill jag lova!!!!
Ha en fortsatt bra dag!!
Höst kramar

tisdag 6 oktober 2009

fynd..

...den rosa på veras rum..
..dom röda hamnar nog ute till sommaren...

..ja detta kallar jag verkligen FYND!!
Av alla ställen så hittade jag dessa vimplarna på Rusta..!! Visst kanske ingen jätte kvalite med de är i tyg o för 5:- st kan man inte begära så mycket..eller hur?!
Den rosa hamnade på veras rum..( där taket ska målas i höst..:) ) och den röda får nog hamna ute till sommaren eller i köket på 1års kalaset till vintern..
Ångrar nästan att jag inte köpte fler..men men...
Här är vädret underbart idag..!!
tror nog att jag ska ta tag i o gräva upp mina dahlior i eftermiddag..o höst i ordning lite mera i trädgården...
Ha en fortsatt bra dag!!




måndag 5 oktober 2009

tro det eller ej..




..ja tro det eller ej, igår va vi iväg o köpte de första julklapparna..Vädret var ju tyvär inget ute väder så vi satte oss i bilen o åkte en sväng till Eko..Jätte mycket folk o dyrt i kassan..hihi...
I alla fall blev det lite julklappar..är sådan att jag alltid gör det i sista minuten, men inte i år!!!
I år ska det bli ändring på det!! I år ska jag bara gå runt i stan o mysa i all julhandel o bara spontan köpa lite små grejor..skönt.. Hm..om det sen blir så det vet man aldrig..hihi...
Sen blev det även (på Js begäran) en sväng till Biltema, Harald nyborg o Rusta.. Men jag fick även några minuter i skoaffären..vilket resulterade i ett par nya stövlar o ett par andra skor..hm...
O på rusta gjorde jag världens klipp..visar imon..!!!
Efter vår shopping tur blev det fika hos Js mamma o pappa..Där passade vi på att plocka massor av äppel o päron..gott!!
Så nu har jag frukt överallt här hemma..:)
Hoppas att ni får en bra start på veckan!!

fredag 2 oktober 2009

helg..




..rosorna slitna av väder o vind men ändå så vackra....

..ja nu är det helge igen!! förstår inte vart veckorna tar vägen..dom bara spinger iväg.. O vi har ingenting planerat på hela helgen..så skönt!!
Fortsätter att visa lite bilder från vår framsida..Sommar blommorna har fått lämna plats för lite höst plantor i krukorna..Älskar dessa krukorna!!
Silvertrassel o allunrot är tåliga o bra...o allunroten är ju även peren så den kommer att åka ner i någon rabatt sen..
nehe...dags o hugga tag i dammsugaren..:)
Hoppas att ni får en bra helg!!